Три нови срещи предлага програмата на Евро 2020. Първи за деня

...
Три нови срещи предлага програмата на Евро 2020. Първи за деня
Коментари Харесай

Евро 2020: Испания играе с Швеция в Севиля

Три нови срещи предлага програмата на Евро 2020. 

Първи за деня ще играят тимовете на Шотландия и Чехия от група D. Мачът е от 16 часа на стадион  " Хемпдън Парк “ в Глазгоу, на който играе домакинските си мачове националният тим по футбол на Шотландия. Съдия ще е  Даниел Зиберт от Германия. 

Островитяните ще играят за трети път на Европейско състезание. 

Чехия ще е за седми път на финалите на този шампионат. Отборът е играл един път на финала, само че през 1996 година, когато губи от Германия. 

" Хемпдън Парк “  е и клубната сцена на локалния футболен клуб " Куинс Парк ". Спортното оборудване се намира в жилищния регион Маунт Флорида на град Глазгоу. Съоръжението е издигнато през 1903 г. и има потенциал от 52 063 фенове. Реновеиран е за финален път през 1999-а. През годините на този стадион са изиграни голям брой мачове сред кръвните врагове, най-титулуваните футболни тимове в Шотландия – " Селтик “ и градския му конкурент " Глазгоу Рейнджърс “.

Стадионът, сходно на всички английски игрища, се характеризира с невероятна звучност, която се основава от ентусиастите на тима хазаин, които целят да основат напрежение и неустановеност у играчите на гостуващия тим.

На този стадион се организират и редица други мероприятия от публичен темперамент. Най-вече това са концертите на световноизвестни музикантикато Еминем, Роби Уилямс, Тина Търнър, Джордж Майкъл, Род Стюард и още доста други.

Отборите от група Е също ще вдишат атмосферата на Евро 2020. 

От 16 часа

Полша е хазаин на Словакия

на стадион " Крестовски " (познат и като  " Санкт Петербург Арена “ ), в Санкт Петербург. Срещата ще управлява съдията  Овидиу Хацеган от Румъния.

През 2008 година Полша дебютира на европейско състезание по футбол и в този момент ще запише четвърто присъединяване в шампионата. Голямата звезда на тима е Роберт Левандовски.

Националният тим по футбол на Словакия игра за първи път на Евро 2016, където стигна до осминафиналите, а в този момент ще играе за повторно на финалите на европейско състезание. 

В другата среща от група Е -

Испания посреща Швеция

Срещата е от 21 часа на " Естадио Ла Картуха " в Севиля. Съдия е Славко Винчич от Словения. 

За Испания това ще е единадесето присъединяване на Европейско състезание, като La Furia Roja (Червената фурия) е и три пъти европейски шампион – през 1964, 2008 и 2012 година.  

Скандинавците ще играят за седми път в шампионата. Сред най-големите триумфи на тима са присъединяване на полуфинал на Евро 1992. 

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР